Your perfect (Web)desinger – Garzóné Pálocska Andrea

A Your Perfect Design márka mögött rejtőzik egy mindig szolidan mosolygós, franciásan sikkes, erős nő, aki nem félt váltani. Garzóné Pálocska Andrea webdesigner-ként és anyaként is maximalizmusra törekszik. Ez a fő védjegye.
Beszélgetésünkben nemcsak Andi egyéni fejlődési útjáról esett szó, hanem azt is megtudhatjuk, hogyan látja Andi a webdesigner-választás folyamatát.

Blanka Zölei beszélgetett Garzóné Pálocska Andrea webdesignerrel.

Honnan indultál?

Eredetileg közgazdászként vágtam bele a nagybetűs életbe. Marketing szakirányon végeztem, majd idővel átnyergeltem a könyvelésre. Szuper kollégáim voltak, megbecsültek a főnökeim, mindenkivel jól kijöttem, minden szempontból ideális helyzetben voltam. De az a munka nem tett teljessé. Munka volt, nem pedig olyan izgalmakkal, tanulással és felfedezésekkel tarkított nap nap utáni utazás, melyre fel akartam tenni az életem.

Miután jelentkeztem a Pixelgyár képzésére, tudtam, hogy megérkeztem. Ezért a tanfolyamért jártam be a sok vargabetűt és kacskaringót. Ide tartottam kezdettől fogva.

Your Perfect Design, azaz a számodra tökéletes design. Mi a titkod? Hogyan érzel rá az ügyfélnek tökéletesen megfelelő stílusra?

Valójában nincs titok. Folyamatosan képzem magam, minden ügyféllel tanulok valamit vagy a szakmámról, vagy az emberekről. Észrevétlenül úgy alakult, hogy az ügyfélköröm jelentős százaléka nő és anya, nemritkán mompok. Ez a sorsközösség nemcsak abban segít nekem, hogy megértsem őket és az aktuális élethelyzetüket, hanem abban is, hogy átérezzem a megbízás igazi súlyát. Egy kezdő vállalkozónak, vagy felszálló ágban lévő családi biznisznek- és a mögötte álló nőnek, aki kibújik a csigaházból, kiáll a világ elé és megmutatja önmagát- hatalmas lépés, amikor saját weboldala lesz. Lenyomat, pillanatkép, ugyanakkor állandó és reprezentatív megjelenési forma, melynek közös megalkotásához minden vállalkozónak végig kell gondolnia, ki ő. Ki ő a márka mögött és a márkában. Milyen sztori van a vállalkozás mögött és mik a távlatok. Egy ilyen lépés tudatosságba fordít.

Valahányszor megbízást kapok, a legjobbra törekszem. Fontos, hogy az oldal átlátható legyen, informatív és egységes. Ugyanakkor az is, hogy megragadja a látogatót és megjelenítse az alkotót vagy a szolgáltatót.

Szerinted megbízóként honnan tudhatjuk, hogy emberünkre találtunk?

Véleményem szerint onnan tudhatjuk, hogy megtaláltuk, akit kerestünk, hogy az illető nyitott a kérdéseink és az igényeink iránt, nagyfokú alázat van benne a szakmája felé és soha nem éri be kevesebbel. Meggyőződésem, hogy akárcsak a párkapcsolatokban, mindenki számára van valahol egy tökéletes együttműködő partner. Ez nem azt jelenti, hogy vele nem kell majd csiszolódni és sokat beszélgetni. Sokkal inkább azt, hogy bármelyik érdeklődő megtalálhatja azt az embert, aki érti és érzi őt. Akinek legalább annyira fontos az adott projekt, mint magának a vállalkozónak.

Volt már, hogy az ügyfelem elfogadta a kész design-t, de én éreztem benne egyfajta bizonytalanságot. Nem volt felszabadult eufória és áradó büszkeség. Együtt felfejtve a nem is tudatosodott problémát kiderült, hogy valóban vannak kétségei egyes elemeket illetően. További beszélgetéssel, közös munkával megtaláltuk az okokat és végül sikerült megalkotni a minden szempontból ideális weboldalt. Mondhatnánk, hogy túl sok időt szántam rá, de a minőségre fordított időt nem érdemes megspórolni.
Kritikus vagyok, elsősorban önmagammal szemben. Tehát az ügyfélnek is szabad- és kell is!- kritikusnak lennie.

Miben méred a sikert?

Egy- egy honlap esetében természetesen objektíven is mérhető adatokról beszélünk. Ugyanakkor siker számomra az, ha a megbízó láthatóan kicsattan a boldogságtól. Megtiszteltetés és siker minden elégedett ügyfél, a naptáram alakuló telítettsége, az újdonságok, melyeket tanulhatok. Azok a vállalkozók, akik engem választanak, nem találkoznak majd sablonokkal és tucatmegoldásokkal. Teljes egészében egyedi és egyéni megjelenítésre, állandó rendelkezésre állásra számíthatnak.

Merre tovább?

Igazán hálás vagyok az ügyfeleimnek, mert általuk újabb és újabb megkereséseket kapok. Eddig még soha nem volt szükségem reklámra és teszek azért, hogy eztán is így legyen. Folyamatosan figyelem a fejlődési lehetőségeket, örömmel fordítok időt és pénzt képzésre. Boldog vagyok, ha olyan projekteket támogathatok a munkámmal, melyek társadalmi értéket képviselnek, egyediek és lelkes, meggyőződéssel dolgozó „gazdájuk” van. Igaz emberekre mindig szükség lesz a világban. Én itt vagyok, hogy segítsek nekik.

 

Nézd meg Andrea adatlapját a momp.hu oldalon vagy az ő weboldalán: www.yourperfectdesign.hu

 

Hozzászólások

mood_bad
  • Nincs hozzászólás
  • chat
    Kommentelj