Én a szavakkal játszom – Zölei Blanka szövegíró bejegyzése

Egy blog szíve és lelke a szövegíró, akinek a sorait remélhetőleg isszák az olvasók. Vagyunk jópáran még, akiknek sok fantasztikus dolog mellett az írás – mint élvezettel olvasható, energiadús és csodás szavakat úgy szerkesszük, hogy azt mások is rajtunk kívül szívesen olvassák – nem adatott meg.

Szövegíró, műsorvezető, regionális Mompreneurs vezető,  fantasztikus Nő!

 

Blanka Zölei írása:

A szavak játékok. Gyöngyök, melyek egymás után fűzve ékesítenek vagy elcsúfítanak. Olykor fegyverek, máskor barátok.  Eszközök, harcosok, szeretők. Mikor melyik. Engem elvarázsolnak. Az írott és beszélt nyelv számomra nap mint nap izgalmas utazás. 
 
Sokáig tartott, míg felismertem, hogy nem mindenkinek annyira otthonos világ a szavaké, mint a nekem. Pszichológiát és pedagógiát tanultam, aztán a színház felé húzott a szívem. Rádiózni akartam. Anya lettem. Öt évvel és három gyerekkel később rájöttem, hogy már tudom, hogy mit nem szeretnék. De vajon mi az, amit akarok?! Harminc fölött lettem újra útkereső, annak minden terhével és szabadságával.
 
Gyakran mondogattam, hogy nincs is másom, csak a szavaim. De hogy ez érték, arra Bartus- Debity Rita, a Cute Baby tulajdonosa-anyukája döbbentett rá. Tőle kaptam az első megbízást másfél évvel ezelőtt. Az ő segítségével leltem saját utamra, melyen azóta is járok.
 
A Mompreneurs közösségre akkor találtam, amikor már fontolgattam, hogy inkább egyéni vállalkozóként küzdjek a céljaimért.. Lenyűgöztek azok a bátor és erős nők, akik nemcsak dédelgették a vágyaikat és ötleteiket, hanem lépni is mertek lépni. Felszabadító volt megtapasztalni, hogy nem vagyok egyedül a kérdéseimmel. Rengeteg információt, gyakorlati tapasztalatot, tudást kaptam a csoporttagoktól.
 
Végül mindkettő összejött: egy reggeli rádióműsor női műsorvezetője és főállású szövegíró vagyok. 2019-től a tatabányai kisrégió találkozóit szervezem, melyben Ongrady Zsanett személyében segítségem is akad. Ezek a csajok, nők, anyák a szívem egyik csücske. Mind különlegesek, mind inspirálóak. Mindegyikük akarva-akaratlan is tanít valamire. Nagy büszkeség és még nagyobb felelősség, hogy hónapról hónapra bizalmukba avatnak. Együtt teremtünk. Időt, egymásra. Figyelmet, mindenkinek. Tudást, melyet csapatban sajátítunk el.
 
Ügyfeleim is elsősorban anyák, nők, családi vállalkozások. Olyan emberek, akik kiválóak a szakmájukban, kiemelkedő minőségű termékeket állítanak elő, prémium kategóriás szolgáltatásokat nyújtanak- ártól, koordinátáktól és mindentől függetlenül. Azért, mert hiszik- ahogy én is hiszem-, hogy csinálni, alkotni, dolgozni, csak jól érdemes.
 
Megtiszteltetés számomra, amikor megismerhetem őket, beavatnak gondolataikba, terveikbe, hogy készülő honlapjukra hiteles bemutatkozót írhassak nekik. Élmény látni a vízióikat, melyeket cikkekben mutathatok meg a világnak.
 
Fantasztikus érzés, hogy azok az alkotók, akiknek addig nem voltak megfelelő kifejezések a gondolataik megosztására, segítségemmel rátalálnak a jó szavakra. Örömmel töltenek el azok a pillanatok, amikor azt mondják „Pontosan ezt akartam mondani!
 
Pontosan így!” Vagy amikor azt jelzik vissza, hogy „A legjobb barátnőm sem jött rá, hogy ezt nem én írtam!” Ezek számomra a siker legédesebb pillanatai. 
 
Ha érzem, hogy valami még nem tökéletes, küzdök. Számomra a munka akkor ér véget, amikor csillognak a szemek. Ha azt látom, hogy egy kicsit én is hozzájárultam a művész vagy a vállalkozás előrelépéséhez, büszke vagyok. Büszke arra az emberre, aki segítséget mert kérni és több lett általa. Büszke, hogy adni tudtam.
 
A momp.hu szövegírójaként arra törekszem, hogy megmutassam azt az erőt, karaktert, víziót, ami Te vagy.