A Momp.hu kezdete

A momp.hu, a Mompreneurs- magyar vállalkozó anyukák közösség és az ehhez kapcsolódó csoportok, aloldalak mind egyetlen különleges és erős nő szívében születtek. Egy nőében, aki hisz a közös gondolkodásban és aki mindig készen áll a fejlődésre. Erre biztat másokat is Dellemann Nagy Erika, akivel a régóta várt momp.hu anyavállalkozó-kereső oldal debütálás kapcsán beszélgettünk.

 

Blanka Zölei fantasztikus írása

 

A momp.hu, a Mompreneurs- magyar vállalkozó anyukák közösség és az ehhez kapcsolódó csoportok, aloldalak mind egyetlen különleges és erős nő szívében születtek. Egy nőében, aki hisz a közös gondolkodásban és aki mindig készen áll a fejlődésre. Erre biztat másokat is Dellemann Nagy Erika, akivel a régóta várt momp.hu anyavállalkozó-kereső oldal debütálás kapcsán beszélgettünk.

Két éve kezdtél közösséget építeni, mára már nyolcezernél is többen vagyunk. Mi a titok?

Kezdettől fogva erős késztetést éreztem arra, hogy valami másnak, valami többnek legyek a részese. Engem az egyirányba mozdulás, az egymás megismerésének lehetősége és a jóízű beszélgetések felpezsdítenek. Szeretek kérdezni és rácsodálkozni mások nézőpontjára.

Vállalkozóként azt tapasztaltam, hogy még támogató párkapcsolatban, megtartó erővel bíró családi hálóban, sok barát mellett is előállhat az a helyzet, hogy az engem foglalkoztató kérdéseket nincs kivel megvitatni. A többiek nem feltétlenül tudják a vállalkozói léttel kapcsolatos kérdéseket teljes komplexitásukban vizsgálni, hiszen ahhoz másfajta szemlélet, másfajta tapasztalatok szükségesek. Kerestem azt a fórumot, ahol a vállalkozónők érdemben támogatni tudják egymást. Ahol kicsit mindenki otthonra talál, hiszen a többiek pontosan értik és nap mint nap élik ugyanazokat az örömöket és nehézségeket. Mivel nem találtam, megcsináltam.

Mit tud nyújtani a tagoknak a Mompreneurs közösség? Mit gondolsz, miért fejlődik ennyire dinamikusan?

Vannak, akik kezdettől fogva tudják, melyik az ő útjuk. Magabiztosan járnak rajta, út közben is látják a fontos csomópontokat. Másoknak nem ennyire egyértelmű, merre tartanak. De mindannyiunkra igaz, hogy időnként elbizonytalanodunk, önvizsgálatot tartunk, vagy annyira benne vagyunk egy adott problémában, hogy képtelenek vagyunk egyet hátra lépve nézni a teljes képet. Ilyenkor felbecsülhetetlen egy momp segítsége!

Számomra a vállalkozóvá válás hasonló önismereti utazás, mint a párkeresés. Az ember lányának vannak elképzelései, sejtései, reményei és persze elvárásai. Amikor megismerkedünk egy alkalmasnak látszó pasival, legtöbbször nem ugrunk rögtön fejest egy random esküvőbe. Ismerkedünk, csiszolódunk, lépésenként haladva fedezzük fel egymást. Vannak nagy aha-élmények és olykor megbántódások is. Szerintem nincs ez másként a vállalkozással sem. Tapasztani, élni, érni kell, mire kialakul a vállalkozói gondolkodás, a vállalkozói én.

Ebben a kezdeti időszakban különösen nagy segítséget tudnak nyújtani a csoporttagok egymásnak, hiszen a céljaink közösek, de az útjaink nem. Emiatt rengeteg tapasztalatot, pozitív és negatív példát tudunk felsorakoztatni akár még az egészen speciális esetekben is. Mindegy, hogy jogi tanácsadásra, GDPR- szakértőre, szülinapi desszertasztalra, vagy csak egy erős vállra és hallgatásra van szükséged: a momp- ok között lesz, aki segíteni tud.

Lehet jó anyaként és sikeres vállalkozóként is helytállni?

Persze, hogy lehet! Erre kiváló példát nyújtanak a mompreneur-ök, akik sokszor éjszaka, néha önmagukat is megkérdőjelezve elkötelezetten dolgoznak a céljaik eléréséért. Minden anyuka le van terhelve, vannak nehéz élethelyzetek és túlélős időszakok. De a magunk módján mindannyian a lehető legjobbat adjuk a gyermekeinknek. Amikor a céljaink eléréséért dolgozunk, az ő jövőjükért is dolgozunk.

Rácáfolunk a nőket érintő sztereotípiákra. Nem akarunk másmilyenek lenni, mint amilyenek vagyunk. Hiszünk magunkban és hiszünk egymásban. Számunkra a nyolcezredik tag éppen annyira fontos és érdekes, mint az első.

 

Miben más, miben több a momp.hu anyavállalkozó- kereső oldal?

Mi momp-ok valljuk, hogy az anyaság valójában hozzáadott érték. Nem vesz el belőlünk, ha egy vagy több gyermeket nevelünk, sokkal inkább hozzánk tesz. Hiszen nemcsak mi tanítjuk és formáljuk a gyerekeinket, hanem ők is bennünket.

A momp.hu célkitűzése, hogy azok a vállalkozók, akik egyben anyák is, hozzáférjenek egy új platformhoz, amin szakemberként megmutatkozhatnak. Észrevehetővé válnak egymás és a világ számára. Lehetőséget adnak és kapnak együttműködésekre. Azáltal, hogy az oldal tematikusan kereshető, igényes kialakítású, rendelkezik hitelesített minőségbiztosítási rendszerrel, professzionális megjelenési lehetőségez biztosít. Minden tagunk rendelkezik adószámmal, ezért az oldal látogatói biztosak lehetnek abban, hogy a kiválasztott szakember mestere a munkájának, ellenőrizhető, számlaképes.

Azok, akik igénybe veszik egy-egy momp szolgáltatásait, megvásárolják termékeit, az együttműködés vagy vásárlás után értékelhetik a folyamatot és beszámolhatnak benyomásaikról. Így minden megbízás egyben árnyalja is a vállalkozókról alkotott képet. A momp.hu oldal regisztált tagjai láthatóságra és átláthatóságra törekszenek.

 

Mit tegyen az, akiben ott a szikra, de eddig még nem mert lépni?

Látogasson el a momp-ok megyei találkozóira, lépjen be az országos és megyei csoportokba, böngéssze az o és a legfontosabb: higgyen magában!

 

Hozzászólások

mood_bad
  • Nincs hozzászólás
  • chat
    Kommentelj